ERIPAKKUMINE⭐ Saa Pythoni, Java, UX/UI ja Tarkvara testija kursus -40% soodsamalt! Hind kehtib kõikidele pakettidele! Vaata >>siit<<

SDA / Millised iseloomuomadused peaksid olema programmeerijal?

Millised iseloomuomadused peaksid olema programmeerijal?

IT- maailmas ei loe tegelikult ükski akadeemiline paber, vaid reaalsed, praktilised, ajakohased teadmised ja oskused. Igaühel on võimalik siseneda IT-sektorisse, kui see vaid huvi pakub! Kes teab… võib-olla tunned seda artiklit lugedes just ennast ära ja sinust saabki programmeerija?

Programeerija peamised isikuomadused

  1. Kannatlikkus

Programmeerimine ei ole kindlasti närviline elukutse. Uue rakenduse või veebilehe kallal töötamine on sageli pikk ja isegi tüütu töö. Lisaks nõuab see palju kannatlikkust. Eriti kui … midagi ei tööta. Sageli aitab koodi vea või konkreetse lahenduse otsimisel “külma närvi säilitamise” meetod.

  1. Valmisolek pidevaks õppimiseks

IT-maailm areneb hämmastava kiirusega. Teadmised, mis kümme aastat tagasi olid tööturul hindamatu väärtusega, võivad täna osutuda täiesti tähtsusetuks. IT-spetsialist peab pidevalt laiendama oma silmaringi ja ennast uuendustega kursis hoidma. 

  1. Tähelepanu pööramine detailidele 

Veebiarendaja ja programeerija üks peamisi omadusi on oskus pöörata tähelepanu igale väiksemalegi detailile. See teeb tulevikus sinu igapäevatöö palju lihtsamaks!

  1. Distsipliin ja hea töökorraldus

Paljud IT-spetsialistid töötavad kodukontorist. Ilma hea töökorralduseta kodukontoris on sageli raske sussidest ja hommikumantlistki välja tulla. Enesedistsipliin on seega vajalik, et motiveerida ennast ning leida tervislik suhe oma vaba aja ja tööaja vahel.

  1. Kommunikatiivsus

Paljud tooted, rakendused või veebisaidid viiakse idee tasandist ellu koos meeskonnaga, mis nõuab omavahelist head suhtlemisoskust. Mida avatum suhtleja oled, seda kiiremini tööülesanded on ka meeskonnasiseselt teostatavad.

  1. Loovus

IT-spetsialistil ei tohiks puudu olla loovusest, kujutlusvõimest ja uutest, huvitavatest ideedest. Igapäeva tööelus tuleb tihtipeale algatada ja rakendada enda poolt väljapakutud lahendusi. Seega lase oma loovus valla!

  1. Sõltumatus

Sageli ei näita sulle keegi sõrmega, mida on vaja teha. Selleks, et projekte edukalt ellu viia, peab sul olema oskus seada endale ka ise eesmärke ja lahendada ülesandeid.

  1. Võime töötada meeskonnana

Kõiki probleeme ei saa lahendada ühe mehe armeega. Paljudes olukordades vajad ka teiste spetsialistide toetust. Siinkohal ei eksisteeri sellist terminit nagu “mina” vaid hoopis “meie”.

Kas tasub hakata programmeerijaks?

Igal aastal üha rohkem ja rohkem kaotatakse just oma töö automatiseerimise tõttu. Kas tasuks õppida midagi lisaks oma praegusele elukutsele? Kindlasti jah. Kust alustada oma programmeerimisseiklust?

Meie kursused leiad siit:

saa rohkem teada

Korraldame ka tasuta veebiseminare, kuna keeli, milles programmeerida on palju, nii palju, et see võib kergesti üle jõu käia. Tasuta veebiseminaridel räägime erinevatest programeerimiskeeltest. Meie veebiseminaridel osalemine aitab sul selgust saada, mis sind päriselt huvitaks.

Registreeri end siin

saa rohkem teada

Pea meeles, et IT-maailm sobib kõigile, ole sa arst, piloot, raamatpidaja, lapsega kodus olev ema, poemüüja, korstnapühkija või pottsepp.